Sursa de pachete packman.inode.at temporar indisponibila

Din motive încă necunoscute sursa de pachete terțe packman.inode.at este temporar indisponibilă utilizatorilor de openSUSE. Conform unui scurt articol de pe blogul administratorului Yaloki care se ocupă de sursa Packman, cauzele nu au fost încă descoperite și nici nu se precizează când acesta va fi din nou operațional.

Din fericire pentru aceeia dintre noi care au nevoie de pachete terțe, există destule saituri alternative ale packman.inode.at pe care le puteți vizualiza în cadrul acestei pagini. Personal am testat două saituri de tip oglindă(mirror) și am constatat că http://ftp.uni-erlangen.de/pub/mirrors/packman/suse/ și http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/packman/suse/ au viteze de până la 2Mb/s.

Pentru a modifica adresa sursei de pachete, efectuați următorii pași: deschideți Yast -> Software -> Software Repositories -> Selectați sursa de pachete Packman si apăsați butonul Edit dupa care inserați adresa dorită în câmpul URL -> apăsați OK pentru a salva schimbarea -> și încă o dată OK pentru a inchide fereastra de configurare a surselor de pachete.

Permanent link to this article: https://opensuse.ro/2012/05/06/sursa-de-pachete-packman-inode-at-temporar-indisponibila/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.