Așa cum bine se știe, utilizatorii de distribuții linux care folosesc un navigator de internet diferit de cel conceput de Google, au primit o lovitură destul de grea în urma încheierii unei înțelegeri între Adobe și Google în ceea ce privește disponibilitatea programului Flash Player. Recent am descoperit o problemă specifică sistemului de operare openSUSE care ne afectează indiferent că folosim Google Chrome, Chromium, Mozilla Firefox și/sau SeaMoneky: Flash player 11.2, atât pentru arhitectura pe 32 de biți cât și pentru cea pe 64 de biți.
Problema de funcționalitate a Flash Player 11.2 se manifestă prin coruperea secțiunilor din saituri care folosesc Flash și în cel mai rău printr-un defect de funcționare(crash) a navigatorului de internet folosit. Această problemă a fost raportată și în cadrul serviciului Bugzilla al openSUSE.
O soluție vehiculată în cadrul raportului de pe Bugzilla sugerează editarea fișierului mms.cfg creat în cadrul /etc/adobe/, mai precis în loc de EnableLinuxHWVideoDecode = 1 se pune valoarea 0; dacă acest lucru merge pentru voi trebuie să aveți în vedere faptul că vizualizarea conținului în format HD va avea de suferit. Alternativ puteți efectua o retrogradare de la versiunea 11.2 către versiunea 11.1, încă disponibilă în cadrul surselor de pachete oficiale ale openSUSE.
3 comments
1 pings
O mizerie totala flash playerul pe Linux. La mine crapa intr-o veselie in orice browser, indiferent de setari. Mai bine opresc verisunea pt linux. Oricum hardware acceleration-ul nu merge neam. Poate scapam de flash o data cu HTML5.
Author
Da, ai dreptate este o mizerie, asta se intampla deoarece sistemele de operare linux ptr desktop au cota de 1% ca si folosire la nivel global.
merge ca naiba si pe Chrome, din intamplare il folosesc pentru majoritatea operatiunilor. Crapa din draci si pe Windoze (deh, serviciu etc). Asteptam cu larg interes un middleware flash -> HTML5 (din fericire youtube si vplay au suport HTML5)
[…] problema avută de Flash Player 11.2 a fost raportată de utilizatorii distribuțiilor linux openSUSE, Arch și Debian dar cu siguranță spectrul este și mai mare. Tot ce putem face este să sperăm […]