Flash player 11.2: probleme de funcționalitate

Așa cum bine se știe, utilizatorii de distribuții linux care folosesc un navigator de internet diferit de cel conceput de Google, au primit o lovitură destul de grea în urma încheierii unei înțelegeri între Adobe și Google în ceea ce privește disponibilitatea programului Flash Player. Recent am descoperit o problemă specifică sistemului de operare openSUSE care ne afectează indiferent că folosim Google Chrome, Chromium, Mozilla Firefox și/sau SeaMoneky: Flash player 11.2, atât pentru arhitectura pe 32 de biți cât și pentru cea pe 64 de biți.

Problema de funcționalitate a Flash Player 11.2 se manifestă prin coruperea secțiunilor din saituri care folosesc Flash și în cel mai rău printr-un defect de funcționare(crash) a navigatorului de internet folosit. Această problemă a fost raportată și în cadrul serviciului Bugzilla al openSUSE.

O soluție vehiculată în cadrul raportului de pe Bugzilla sugerează editarea fișierului mms.cfg creat în cadrul /etc/adobe/, mai precis în loc de EnableLinuxHWVideoDecode = 1 se pune valoarea 0; dacă acest lucru merge pentru voi trebuie să aveți în vedere faptul că vizualizarea conținului în format HD va avea de suferit. Alternativ puteți efectua o retrogradare de la versiunea 11.2 către versiunea 11.1, încă disponibilă în cadrul surselor de pachete oficiale ale openSUSE.

Permanent link to this article: https://opensuse.ro/2012/05/20/flash-player-11-2-probleme-de-functionalitate/

3 comments

1 pings

    • Ionica on 20 May 2012 at 13:16

    O mizerie totala flash playerul pe Linux. La mine crapa intr-o veselie in orice browser, indiferent de setari. Mai bine opresc verisunea pt linux. Oricum hardware acceleration-ul nu merge neam. Poate scapam de flash o data cu HTML5.

  1. Da, ai dreptate este o mizerie, asta se intampla deoarece sistemele de operare linux ptr desktop au cota de 1% ca si folosire la nivel global.

    • nick on 28 May 2012 at 10:54

    merge ca naiba si pe Chrome, din intamplare il folosesc pentru majoritatea operatiunilor. Crapa din draci si pe Windoze (deh, serviciu etc). Asteptam cu larg interes un middleware flash -> HTML5 (din fericire youtube si vplay au suport HTML5)

  1. […] problema avută de Flash Player 11.2 a fost raportată de utilizatorii distribuțiilor linux openSUSE, Arch și Debian dar cu siguranță spectrul este și mai mare. Tot ce putem face este să sperăm […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.