[Actualizat] Lansarea openSUSE 12.2 amânată

Dacă în această vară erați pregătiți de o nouă versiune a distribuției linux openSUSE, s-ar putea ca planurile voastre să aibe de suferit căci Jos Poortvliet a anunțat pe blogul openSUSE că lansarea openSUSE 12.2 a fost amânată. Articolul sâu încearcă să contureze atât îngrijorarea pentru amânarea consemnată cât și nevoia de schimbări în ceea ce privește procesul de construcție al sistemului de operare.

Principalele motive care au dus la amânarea openSUSE 12.2 sunt conturate de Jos Poortvliet prin problemele întâmpinate o dată cu lansarea versiunilor ”milestone”, instabilitatea openSUSE Build Service precum și modul de construcție al openSUSE, care se pare ca necesită anumite schimbări pentru a putea oferi un sistem de operare stabil dar și ”bleeding-adge”.

Data de lansare a openSUSE 12.2 nu a fost anunțată dar cu sigruanță nu va mai fi pe 11 iulie așa cum era normal stabilit. Jos a ținut să sublinieze ca această amânare va oferi o șansă în plus pentru construirea și lansarea unui sistem de operare stabil pe viitor.

Actualizare 15.06.2012: se pare că avem vehiculată o nouă dată de lansare a openSUSE 12.2 și conform celor afirmate de Stephan Kulow aceasta ar avea loc cândva în mijlocul lunii septembrie. Astfel lunile iulie și august ar urma să fie dedicate în totalitate rezolvării defectelor de funcționare existente.

Permanent link to this article: https://opensuse.ro/2012/06/14/lansarea-opensuse-12-2-amanata/

6 comments

Skip to comment form

    • Ionica on 14 June 2012 at 17:30

    Eu sper sa gaseasca baietii o rezolvare pentru problema asta. Chiar nu m-ar deranja daca s-ar lansa mai rar o versiune noua, atata timp cat ar fi stabila.
    Din punctul meu de vedere ( ca utilizator de suse in ultimii 7 ani) calitatea distributiei a scazut simtitor in ultimii 2-3 ani.
    Totusi, dupa ce am incercat Ubuntu de cateva ori, tot la suse am revenit 🙂
    Cu putina atentie suse ar putea fi o distributie mult mai buna.

  1. Si eu cred acelasi lucru, mai rar si mai stabil ar fi cel mai bun plan de “atac”… acum sunt curios ce cuvant are SUSE de zis caci la urma urmei openSUSE este baza pentru versiunea bussines.

  2. De acord cu lansari mai rare. Nu sunt de acord cu faptul ca ultimele versiuni au fost mai slabe decat celelalte, mai ales ca am lucrat pe toate distributiile lansate in ultimii ani.

    • Ionica on 22 June 2012 at 16:30

    S-ar putea ca totusi perceptia mea legata de calitatea distributiei sa aiba de-a face intr-o mare parte cu KDE4, care dupa parerea mea inca e sub KDE 3.5 cand vine vorba de stabilitate. In rest pe partea de hardware niciodata nu am avut probleme cu SUSE.
    Desi cu ultima versiune am o problema pe care n-am reusit s-o rezolv nici cu mama google-ului. (Imi cade conexiunea la net dupa un timp si fara restart al sistemului nu pot s-o refac).
    Sa auzim de bine.

  3. Pai indirect KDE = suse pentru ca folosesti interfata grafica KDE.
    Ati incercat careva un lxde sau alte gui-uri?
    Pe mine de ex ma impresioneaza (si sunt cunoscut ca un critic al lansarilor opensuse) evolutia opensuse.
    Instalati opensuse doar mod text si vedeti ce probleme in utilizare aveti. Va spun eu … aproape niciuna. Asta pentru ca nu prea aveti “la ce” sa aveti probleme.
    Cu cat mai multe apleturi/aplicatii/etc. cu atat mai multe probleme, mai ales la cele 3rd party.
    Intr-adevar KDE -ul este mai mare, mai gras mai anevoios, dar are tot ce vrei.
    GNOME este mai light, mai simplu, dar nu are tot ce are KDE.
    Si uite asa alegem ceea ce ne este mai util si simplu de folosit.
    Intrebare scurta: Cati dintre voi ati facut un feature request?

  4. Eu unul am facut doua:
    pentru Mate Desktop https://features.opensuse.org/312946
    pentru Yast modulul Software management https://features.opensuse.org/312750

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.