Atelier de instalat GNU+Linux la Cluj Napoca

Fundația Ceata va organiza primul său atelier de instalat distribuții ale sistemului liber GNU+Linux, sub coordonarea grupului local din Cluj, Ceata din Cluj. Acesta va avea loc în Cluj-Napoca în data de 24 Noiembrie 2012 la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

La eveniment, participanții sunt așteptați să se prezinte cu calculatoarele lor portabile cu bateriile încărcate. Voluntarii îi vor asista în procesul de instalare de distribuții de GNU+Linux la alegere, precum Trisquel (complet liberă), Ubuntu, openSUSE și Rogentos (o nouă inițiativă românească).

În timp ce sistemul liber GNU+Linux (se pronunță: GNU cu Linux) se instalează pe calculatoarele portabile, participanții vor putea să urmărească prezentările ținute de membri din Ceata și de reprezentanții distribuțiilor prezente la eveniment. Aceste prezentări vor aborda practici bune cu sistemul GNU+Linux și particularități ale diverselor distribuții.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, vizitați pagina dedicată de la ceata.org: http://ateliere.ceata.org.

Comunitatea noastră va fi reprezentată de Ovidiu Calbajos care îi va ajuta pe participanții la eveniment să își instaleze, configureze și să folosească openSUSE 12.2. De asemenea va oferi participanților DVD-uri cu openSUSE.

Permanent link to this article: https://opensuse.ro/2012/11/14/atelier-de-instalat-gnulinux-la-cluj-napoca/

2 comments

  1. Mă bucur să văd că cineva reprezintă openSUSE România, mult spor tuturor participanților la event.

  2. Imagini de la eveniment sunt disponibile aici http://albume.ceata.org/index.php?/category/28

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.