Razor-qt

Din ce în ce mai mulți utilizatori se plâng de consumul ridicat de resurse al mediilor de lucru KDE și Gnome. Când vine vorba de a opta pentru un mediu de lucru care consumă mai puțin utilizatorii se văd în situația de a alege între Xfce și LXDE. Astăzi am plăcerea să vă aduc în centrul atenției un alt mediu de lucru care se dorește o alternativă viabilă pentru cei care doresc să o folosească și anume mediul de lucru Razor-QT.

Ce este Razor-qt?

Conform descrierii de pe site-ul oficial Razor-qt se vrea a fi un mediu de lucru care poate funcționa pe un spectru larg de calculatoare inclusiv pe cele mai slabe utilizând platforma Qt și având drept gestionar de ferestre implicit Openbox. Adițional acest mediu de lucru poate folosi și gestionarul de ferestre al mediului de lucru KDE sau metacity de la Gnome.

Este Razor-qt disponibil pentru versiunea mea de openSUSE?
Dacă folosiți versiunea 11.4, 12.1 sau Tumbleweed atunci răspunsul la întrebare este unul afirmativ. După ce ați adăugat una din sursele de pachete corespunzătoare este necesar să deschideți un terminal în care trebuie să executați următoarele două comenzi: sudo zypper refresh pentru actualizarea surselor de pachete și sudo zypper in openbox obconf razorqt razorqt-appswitcher razorqt-config razorqt-data razorqt-desktop razorqt-libraries razorqt-panel razorqt-policykit-agent razorqt-power razorqt-runner razorqt-session pentru a instala mediul de lucru. O dată ce pachetele și dependințele au fost instalate efectuați o nouă autentificare în care să alegeți opțiunea razor-qt din meniul de logare.

Pentru plăcerea utilizatorilor care preferă gestionarul de ferestre kwin al mediului de lucru KDE iată alte două capturi de ecran:

Utilizare plăcută ! 🙂

Permanent link to this article: https://opensuse.ro/2012/04/05/razor-qt/

4 comments

1 pings

Skip to comment form

 1. L-am instalat. Am sa il testez cand apuc sa am putin timp liber.

 2. Fain articol!
  Eu o sa ma apuc de tradus cind imi functioneaza sistemul nou, am trecut si eu in sfirsit iarasi pe SUSE dupa 5 ani.
  https://www.transifex.net/projects/p/razor-qt/language/ro_RO/
  Momentan reinstalarea a fost un dezastru total, cred ca din cauza unei erori de hardware. Nu merge bine nici pe KDE asa ca nici n-am curajul sa incerc Razor, chiar daca tare sint curioasa ce poate.

 3. Sincer eu ma gandeam sa fac un “text mode install” apoi sa adaug repo-ul razor-qt si apoi sa il instalez alaturi de toate dependintele pe care le va trage; cred ca imi place Qt mai mult decat Gtk ca si platforma ptr un mediu de lucru. Curios ce iese… 😀

 4. Acum de-abia am reusit sa-l instalez. Functioneaza bine cu setarile de baza, pare mai rapid si mai putin mincator de resurse decit Cinnamon, cel putin la prima vedere. Dar ii mai lipsesc multe, de exemplu posibilitatea de a seta mausul pe stinga si momentan nu gasesc cum se poate adauga (nu schimba) o mapare de tastatura.

 1. […] Razor-qt […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.