Driverele Nvidia au probleme de funcționare

Progresul este un proces dinamic dar nu neapărat unul presărat numai cu reușite, obstacolele fiind uneori mai greu de depășit. Afirm aceste lucruri din perspectiva drivelor de Nvidia care din ce am putut observa cauzează probleme de funcționare sub openSUSE versiunea 12.2.

Problemele de funcționare cauzate de driverele Nvidia variază la fiecare configurație, dar sunt caracterizate în general prin înghețarea ecranului temporar sau complet necesar fiind aici un restart sau mișcări lente ale interfeței grafice atunci când o aplicație este inițiată. Din ce am văzut pe o topică din cadrul forumului internațional și respectiv din raportul creat de mine în Bugzilla, sunt afectate atât plăcile video Nvidia cât și acele laptopuri cu plăci hibride Optimus și respectiv mediile de lucru pe care le motorizează.

Din perspectiva a ceea ce se poate numi soluție, utilizatorul poate apela la instalarea manuală a driverului Nvidia dacă există o versiune mai nou decât cea din sursa de pachete sau respectiv a unei versiuni Beta. Aș fi vrut să închei articolul cu o veste bună dar din păcate nu am idee când această problemă va fi rezolvată, deoarece așa cum bine se știe Nvidia oferă produse software cu licență proprie.

Permanent link to this article: https://opensuse.ro/2012/10/25/driverele-nvidia-au-probleme-de-functionare/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.